Niagara Framework – цялостно осигуряване на контрол

Niagara Framework са софтуерни и хардуерни решения, разработени от Tridium, осигуряващи цялостен контрол и надзор на домашната, търговската или индустриалната автоматизация.

Основните предимства са:

  • Програмируем уеб интерфейс, JavaScript или HTML5 логика за управление както за настолен компютър, така и за телефон. Потребителят може да програмира и чрез drag and drop.
  • Свързване с различни интерфейси и хранилища, напр. XML, OPC, ActiveX, MySQL, oBix.
  • Възможност за добавяне на потребителски софтуерни драйвери, написани на Java за допълнителни комуникационни протоколи.
  • Интегриране на аларми и известия - предупреждаване на потребителя за дефинирани събития с връзка към историята и средствата за комуникация (телефон или сървър за електронна поща).
  • Сътрудничество с хотелски системи Oracle - API свързаност.
  • Наблюдението може да бъде разширено с IP камери или цели DVR.
  • Поддръжка на различни системи, включително гласови асистенти.
  • Целият софтуер е независим от ОС - работи надеждно както в Microsoft Windows, така и в Linux дистрибуции.

Системата използва съществуващата Ethernet инфраструктура за комуникация по TCP / IP протокол и в случай, че се изисква различен метод на комуникация се използва и серийната връзка (RS232 / RS485). Всички команди и обратна връзка се обработват от основния възел в инфраструктурата - сървър (физически контролер JACE 8000 или работна станция на Microsoft Windows / Linux) с инсталирана операционна система Qnx. Този възел комуникира с терминални устройства чрез драйвера на ASCII (iNELS BUS). Цялата архитектура на решения е изградена на виртуална машина на Java, чиято операционна система е написана да работи или на хардуер Tridium - JACE 8000: http: // bit.ly/Niagara_JACE8000 - или на всяка работна станция, ако е инсталиран софтуер Workbench, носещ всички важни системни компоненти , Целият модел на лицензиране се основава на броя таксувани точки от данни, независимо от използвания комуникационен протокол. Интеграторите използват инструмента, наречен Workbench, за да създават и редактират проекти, което ви позволява да създавате както мрежови диаграми, така и графични интерфейси за мрежата или потребителските табла за управление. Софтуерът може да обработва команди за плъзгане и пускане, но също така служи като интерпретатор за JavaScript или HTML5. Само сертифицирани партньори имат достъп до цялата документация, свързана със софтуерните драйвери и описанията на интерфейса. Списък с наличните драйвери обаче можете да намерите ТУК.

iNELS и Niagara Framework

Различни iNELS контролери могат да бъдат свързани към Niagara Framework чрез наличието на софтуерни драйвери. TCP / IP позволява всички заявки да се предават през ASCII (CU3-0xM) или индиректно чрез JSON API (eLAN-RF-003). Рамката включва също наличието на MQTT драйвер за установяване на комуникация с устройства от iNELS Air. Нашата компания е изключителен дистрибутор на хардуер и софтуер на Tridium, включително основна техническа поддръжка за комбинацията от iNELS и Niagara Framework.


За БЕЗПЛАТЕН оглед и оферта, попълнете формата

Личната информация изпратена, чрез този формуляр ще се използва само за обработка на заявката Ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

Или се свържете с наш дистрибутор.

phone icon
+359 877 801 877

© 2022 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом