Неприятни времена. Направете престоя си у дома възможно най-комфортен!

Във всички случаи, можем да се съгласим с едно. Адската пандемия на коронавируса удари живота ни здраво. Не можем да пътуваме, да спортуваме или дори да излезем да се почерпим с приятели. На кратко всички неща които правят живота ни по-щастлив. Вместо това ние трябва да прекарваме цялото си време у дома под карантина. От друга страна това е перфектната възможност да подобрим отношенията ни в семейството. В същото време обаче това може би е и възможност да подобрим начина си на живот у дома, по начин по който само сме си представяли. Независимо дали става въпрос за повече комфорт, повече спестени средства или инвестиция в дизайн на smart технологиите вкъщи.

Още откакто сме се заели с интелигентните електро-инсталации и главно със smart технологиите вкъщи, тенденциите се промениха драстично.“. Преди всичко беше малко или много „наизустяване“ за всички любителите на технологиите и джаджите. Тези хора, които се забавляваха с това да теглят множество апликации с които да си играят наляво-надясно. В последните години обаче всичко е различно. Интелигентните технологии са повсеместни и практически домашният потребител дори не ги забелязва. Те използват „Интернета на нещата.“ и възможностите на изкуствения интелект. Потребителите вече са щастливи със спестяванията и удобствата които тези устройства им носят.  Това са думите на Иржи Конечни, човек който е спечелил множество награди през годините. Независимо дали е „Перспектива на годината.“, „Интерпретатор на годината“ или дори „Световен интерпретатор.“, той вече е спечелил заради активноста на своите компании ЕЛКО ЕП и INELS – както и човек който е посветил голяма част от живота си в пътуване. Той също в момента си е вкъщи от където той успява да командва продукцията на своите компании в Холесов.

Обстановката която тази ситуацията създава е гадна за всеки един от нас. Имаме офиси в 16 държави, прекарваме технологията си в повече от 80 държави на всички континенти. Имаме големи проекти в средния изток и в цяла Европа и затова задължението да си стоим вкъщи е некомфортно за да си вършим работата. От друга страна се опитвам да прекарвам време с хората на които дължа живота си. Жена ми и сина ми. В едно от интервютата споменах, че съм като тестова мишка у дома – и това може би е така за момента. Продължавам да изпробвам нови технологии и продукти заедно със семейството. – добавя Иржи Конечи.

ПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ ЗА ИНОВАЦИЯ

Според Иржи Конечи, сега също е най-подходящото време за приемането на информация и за развитието на иновациите. „Ако трябва да погледна над нещата от гледната точка на някой, който е принуден да стои между четирите стени на къщата си, ще използвам това време да погледна над енергията.  Колко пари ми струва поддръжката на въпросната къща и как мога да спестя. Ще се съсредоточа над данни, информация, класове на уреди и ненужни разходи. Така малко по-малко ще вдигна нивото на комфорт. Мога ли да контролирам къщата с TV дистанционно? Наистина ли не се интересувам от LED подцветката, която върви ръка за ръка със сцените на филма. Имам ли добри тонколони. Може ли хладилникът ми да прави най-доброто на пазара? Или поне това съм аз като домашен потребител. – засмива се Иржи Конечи и в същото време ни дава неговата перспектива като бизнесмен и притежател на компания с повече от 300 служителии.

Ако не мога да развивам класически бизнес дейности като да пътувам по света и да се срещам с хора, то тогава ще се заема с мисленето на иновации. За сега си имаме работа с цялата концепция на INELS Air – новата ни компания, която се фокусира главно върху света на „Интернет на нещатa.“ В същото време, ние разработваме концепцията IoT за Smart градове и Smart земеделие. Разглеждаме и традиционните INELS – Smart технологии за хотели, офиси и домове. Бихме искали да стартираме например подобрено приложение за телевизoри на Samsung или иновации и подобрения в традиционните релейни устройства. Така че работим по-усилено от обикновено. И в същото време всички копнеем да се върнем към нормалното. – добавя Иржи Конечи, който прави заключение с думите: „Моля, носете предпазни маски и следвайте правилата за безопасност. За нашите близки, за себе си и за света който трябва да върнем във форма възможно най-скоро!

Свържете се с нас

Личната информация, изпратена чрез този формуляр, ще се използва само за обработка на заявката ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

phone icon
+359 877 801 877

© 2020 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом