Не бягайте до ключовете. Управлявайте дома си от телевизора

Няма нужда да ставате от телевизора за да превключвате ръчно прграмите, няма нужда да правите нищо трудно. Просто си стойте удобно пред телевизора и управлявайте дома си с приложението на телевизора си. Осветление, вентилация, отопление, гаражни врати, камери, щори или други домашни уреди като хладилника или миялната машина- всичко е на един клик разстояние.

Това е взаимната интеграция на различни брандове, която се наблюдава като преобладаващ тренд последните години в развитието на умните домове. Телевизорите Samsung с авангардните си  Smart TV функции и iNELS електрически инсталации разработиха собствено приложение за домашно iNELS TV приложение. С него, просто изберете стая и управлявайте сцените и индивидуалните устройства в стаята. Или наблюдавайте на живо камерите си или дори метерологичното време. Ако желаете може да наблюдавате в реално време консумацията на вода, електричество и газ директно на екрана на телевизора. На екрана оживява риалити шоу с главен герой домът ви.

 

ТВ хардуера става все по-развит, както при телефоните и таблетите, това означава по-развити  приложения вместо само браузъри и видео. Този процес започна с хотелските телевизии, а ние копирахме приложението в потребителската линия, която е многократно по-мощна днес – казва Иржи Конечни, собственика на ELKO EP Холдинг, която предоставя интелигентни електрически инсталации в повече от 80 страни по света.

 

Докато преди производителите на телефони в домове, офиси или хотели главно се опитваха да демонстрират и разработват техните собствени мобилни приложения, със които всеки можеше да управлява собствените си устройства, днес ситуацията се променя. Приложенията все по-често работят невидимо без потребителите да ги забелязват или да се интересуват от тях. 


ТенденцияОпростяване!

Резултата е приложение, което позволява на всеки потребител да управлява дома си директно от дистанционното на телевизора, което според Иржи Конечни  е една от основните тенденции в развитието на смарт технологиите Хората не обичат да ползват множество приложения , всяко, от което изисква внимание поотделно. Точно затова ние избрахме да използваме устройство, с което хората са най-свикнали . Това устройство беше, продължава да е и ще бъде Телевизора. Има го във всеки дом и всички сме свикнали с дистанционното му “Приложението позволява управление на всички домашни компоненти свързвани с INELS. Това означава осветление, вентилация, отопление, щори и завеси и все един уред, който сме свързали към управляемите контакти. Може да ползваме клавиатура, мишка или просто обикновенното дистанционно за управление. 

Приложението е достъпно за неограничен брой устройства. Просто вземете IP адреса на устройството което осигурява данните, въведете го в интерфейса на кое да е устройство – телефон, телевизор, таблет изтеглете данните и няма нужда да правите нищо друго – един клик и вече ползвате приложението. Подобна е ситуацията с ъпдейтите- всичко нужно за тях е интернет свързаност – добавя техническия специалист Петр Петрак

Video


Свържете се с нас

Личната информация, изпратена чрез този формуляр, ще се използва само за обработка на заявката ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

phone icon
+359 877 801 877

© 2020 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом