Новини

27 април

Кога да започнете да бъдете “наистина smart“?

Всяка криза носи нови перспективи. Същото се отнася и за пандемията на коронавируса, която на практика спря социалния живот на нашата планета в рамките на няколко месеца. Улиците на обикновено претъпканите градове са изпразнени, голяма част от офисите са изоставени, а пътищата са на половина празни. Трябваше да започнем трескаво да предлагаме всички процеси на трансформация, които обсъждахме дълго време. Бяхме напълно наясно със силата на технологията, която ни заобикаля.

23 април

Безжичните iNELS ключове са вече и в стъкло!

Безжичната серия (RF) на wireless (RF) дълго време беше доминирана от пластмасови ключове с рамки направени от материали като пластмаса, дърво, метал или гранит. Тези ключове са все още популярни но не винаги са пододящи за модерни , изчистени интериори и най-важното не винаги е възможно да се монтират на завършени стени така че да повишат визията на един вече изграден дом към по-елегантно пространство. Затова стъклените ключове, RFGB-20/40 SHARP (с рязко очертана страни) и RFGB-220 / 240 ROUND (със закръглени страни) бяха добавени в безжичната серия ключове 2020 .

22 април

Неприятни времена. Направете престоя си у дома възможно най-комфортен!

Във всички случаи, можем да се съгласим с едно. Адската пандемия на коронавируса удари живота ни здраво. Не можем да пътуваме, да спортуваме или дори да излезем да се почерпим с приятели. На кратко всички неща които правят живота ни по-щастлив. Вместо това ние трябва да прекарваме цялото си време у дома под карантина. От друга страна това е перфектната възможност да подобрим отношенията ни в семейството. В същото време обаче това може би е и възможност да подобрим начина си на живот у дома, по начин по който само сме си представяли. Независимо дали става въпрос за повече комфорт, повече спестени средства или инвестиция в дизайн на smart технологиите вкъщи.

21 април

ELKO EP спечели Супербранд Бизнес наградата за 2020

ЕЛКО ЕП отново защити позицията си сред Чешките „супербрандове“ и тази година. Компанията беше наградена с уважаваната в цял свят нарада за Чешки Субербранд бизнес за 2020, присъждана от експертно жури базиращо се на идентични критерии прилагани в повече от 90 страни.

20 март

Не бягайте до ключовете. Управлявайте дома си от телевизора

Няма нужда да ставате от телевизора за да превключвате ръчно прграмите, няма нужда да правите нищо трудно. Просто си стойте удобно пред телевизора и управлявайте дома си с приложението на телевизора си. Осветление, вентилация, отопление, гаражни врати, камери, щори или други домашни уреди като хладилника или миялната машина- всичко е на един клик разстояние.

13 март

Универсален продукт в областта на IoT

Представяме Ви новия продукт от iNELS Air, който беше създаден в началото на годината от независимата компания, фокусирана върху проекти и продукти от IоT областта. Един от тях е универсалният преобразувател AirCV-100, който се използва за броене на импулси, M-Bus, безжичен M-Bus или RS485. Свързването се осигурява чрез Narrow Band IOT мрежа или LoRa.

12 март

ELKO EP в Кувейт

Kuwait City - Фактът, че министърът на труда и жилищното настаняване на Кувейт-Рана Абдула Абдул Рахман Ал Фарис пристигна при откриването на иновативната вила – Къщата на 2035 г., беше знак, че това не е нормален проект. Вилата е оборудвана с възобновяеми енергийни източници, собствена фотоволтаична централа, инсталация за възстановяване на сива вода и елементи на интелигентна електрическа инсталация, фокусирана върху енергийната ефективност. За жилищната вила те бяха доставени от чешката компания ELKO EP.

11 март

IoT Мрежова Битка: Коя от платформите върви най-напред ?

Помните ли времето, когато за първи път влязохте в интернет чрез комутируема връзка? След като чуете звуците на телефонната линия се озовавате в интернет пространството и можете да изпратите първия си имейл на приятел. Тази сцена се е разиграла в повечето български домакинства преди около двадесет и две години. Десет години по-късно Интернет позволи на всеки един от нас да участва в ролята на традиционните медии. Изведнъж всеки можеше да каже на света какво мисли за него ,,да изпрати", а не само ,,да получи". Facebook, Youtube и Twitter са създадени и се присъединяват към Linkedin, Pinterest и Instagram. Днес ще говорим за революция, която бушува в момента. Феноменът: Internet of Things ( IoT ) - Интернет на Нещата.

10 март

Ахритектурно-строителна седмица Интер Експо 2020

От 25 до 28 февруари в Интер Експо Център се проведе Архитектурното Строителната Седмица, като основните акценти бяха върху оборудване и механизация, Интериорни материали и технологии, Индустриално строителство и оборудване, ОВиК, Сградна автоматизация, Smart системи

21 февруари

Заповядайте на нашия щанд на „Архитектурно-строителната седмица“ 2020

Тази година от 25 до 28 февруари ще се проведе 20-тото издание на изложението Архитектурно-строителна седмица в Inter Expo Center, София. Елко ЕП България за поредна година ще бъде част от събитието и ще Ви очаква в зала: 4; щанд 4/D8.

Свържете се с нас

Личната информация, изпратена чрез този формуляр, ще се използва само за обработка на заявката ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

phone icon
+359 877 801 877

© 2020 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом