Умен Стълб в Прага и преглед на решенията IoT от iNELS

Многофункционален интелигентен стълб, интелигентни градове, селскостопански решения и елементи на интернет на нещата на едно място. В Прага, професионалистите, както и широката общественост, могат да видят широка гама от продукти и решения, предлагани от ЕЛКО ЕП под своята интелигентна марка iNELS.

Презентацията е част от Центъра за град на бъдещето (CFC) в Чешкия институт по информатика, роботика и кибернетика (CIIRC) на Чешкия технически университет (CTU) в Прага. Беше представен напълно функционалният Smart Modular Pole (Модулен Умен Стълб). Който предлага до 17 технологии от електро - автомобилно зареждане, безжично зареждане на мобилни телефони и безконтактни плащания към сензорни панели, камери или Wi-Fi хотспот в четирите си варианта “, каза Жири Конецки , изпълнителен директор на ЕЛКО ЕП, който представи интелигентното градско решение iNELS Air на конференцията Future City Made by IoT в Прага.

Улично осветление с до 30% спестявания

Smart Pole (Умен Стълб) като практическа част на всеки интелигентен град също е оборудван с USB конектор за зареждане на мобилни телефони, SOS бутон за спешни случаи, домофон за комуникация с диспечер, информационни сензорни панели, сензор за качеството на въздуха, енергоспестяващо улично осветление. Благодарение на предварително зададени сценарии и интелигентно адаптиране на интензитета на осветяване към заобикалящото движение, то може да спести до 30% от разходите за осветление на година.

Smart Pole (Умен Стълб) е изцяло модулен и може да бъде сглобен в четири варианта и снабден само с избраните елементи според предназначението си, в която и да е част на града. Допълнителни елементи могат да бъдат добавени по всяко време в бъдеще. Smart Pole (Умен Стълб) като цяло е готов за комуникация с Интернет на нещата (IoT).

ELKO EP предлага цялостно решение за градовете, където всички Smart Pole (Умени Стълбове) са интегрирани в една централна платформа с интуитивен контрол. След това е възможно да се преглеждат данни от всички стълбове по картата на града, да се оценяват и да се управляват дистанционно активни елементи като интензитет на осветлението, камери, местно радио и т.н.

Осем нови Smart City решения

Интерактивните панели Smart City (Умен Град) и Smart Agriculture (Интелигентно земеделие), разполагат с функционални елементи под формата на сензори на IoT. Сред тях са осем нововъведения от продуктовата линия iNELS Air, като например контейнер за боклук със сензор; сензор за паркиране, необходим за следене на свободните и заети места за паркиране; или подобрен сензор за качеството на въздуха. В панела за интелигентно земеделие (Smart Agriculture) заинтересованите ще видят жиро сензори, като чувствителния сензор за тегло на кошера и мултифункционалната метеорологична станция.

Основното предимство на IoT продуктите от iNELS Air line е бързото внедряване без сложни инсталации и преди всичко възможността за наблюдение, оценка и контрол на почти всяка сфера в интелигентните градове, от комплексно управление на сгради до интелигентен контрол на уличното осветление.

Повече информация за интелигентните решения на ЕЛКО ЕП можете да намерите на www.inels.bg и www.elkoep.bg

Свържете се с нас

Личната информация, изпратена чрез този формуляр, ще се използва само за обработка на заявката ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

© 2019 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом