В Холешов Elko EP отвори нов клон на iNELS Air

Холешов, 8 януари 2020 г. - Как наистина светът на „умни неща“ и „умни устройства“ работи за домове, офиси и промишлени сгради? Как изглежда често обсъжданият Интернет на нещата на практика и как да увеличите максимално своите ползи в комбинация с възможностите за безжична комуникация? Можете да се убедите в новооткрития клон на iNELS Air в централата на ELKO EP и iNELS.

Тоест, точно там, където се разработват и произвеждат електронни устройства, които са придобили международна известност и се изнасят в повече от 66 страни по света. Днес iNELS и неговите компоненти са обща част от високотехнологични хотели, банки, къщи и гигантски индустриални комплекси от САЩ, Катар и Саудитска Арабия до екзотични дестинации като Бутан, Камбоджа и Казахстан.

Благодарение на този фон компанията вече е отворила 11 клона в различни страни по света и е спечелила няколко награди през последните години - включително „Визионерът на годината“ или „Глобалният износител на годината“.

Докато в чужбина т. нар. Интернет на нещата вече е абсолютно необходимо при планирането на каквото и да било строителство, в Чехия все още гледаме на тази област с малко недоверие. Това е една от причините, поради които решихме да открием нов клон на iNELS Air директно в седалището на нашата компания. За да демонстрираме, че технологията наистина може да опрости живота днес “, казва Иржи Конечен, основател на ELKO EP, който сега има повече от 270 служители и е един от световните лидери в областта на производството на електронно оборудване.

INELS Air е отговорът ни на динамично развиващите се мрежи IoT (Интернет на нещата), където сме използвали безжична технология за осигуряване на пълно покритие дори в сградите, като същевременно сме енергийно ефективни, с ниски експлоатационни разходи. Групата продукти включва сензори за комуникация по протоколи SigFox, LoRa или NB-IoT, които свързахме както с ELKO Cloud, така и с IFTTT. Което на пръв поглед звучи малко сложно, но на практика означава изключително опростяване. Наистина, най-добрият начин да видите това е в Холешов “, добавя Иржи Конечен.

Мисията на новата компания iNELS Air, която е съвместно предприятие на ELKO EP Holding SE и ACRIOS Systems, е да продължи разработването и персонализирането на продуктите iNELS Air и да развие бизнес дейности в Чехия и други страни по света. Новосъздадената компания се оглавява от Радим Малиновски.


Свържете се с нас

Личната информация, изпратена чрез този формуляр, ще се използва само за обработка на заявката ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

phone icon
+359 877 801 877

© 2020 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом