Хотел в Рига в интелигентната лига

Град Рига е разположен на двата бряга на река Даугава и има население от половин милион души и поради факта, че местните хора подкрепят технологиите, целият регион се разраства сравнително динамично. Точно това беше причината чешката компания ELKO EP да открие клон преди година и половина.

„Счита се, че след 15 години приблизително 70% от сградите в Балтика ще бъдат интелигентни“, заяви Глебс Киселов, директор на клона, на тържественото откриване през октомври 2018 г., на което присъства и чешкият посланик Мирослав Косек. Оттогава балтийският клон на ELKO EP бележи впечатляваща линия от реализации и интересни референции. Сред най-забележителните е например обновяването на Radisson Blu Ridzene, разположен в сърцето на Стария град на Рига.

Той предлага на гостите 95 стаи с красива гледка към стария град и парка Еспланада и стъкления ресторант Пирамида. Предлага също бар, библиотека, уелнес център, модерен фитнес и скандинавска сауна. Той предлага на организаторите на конгреса девет заседателни зали на площ от 315 квадратни метра.

Обновено с IoT

ELKO EP се погрижи за модернизацията на целия хотел със седем светлинни зони, които са интегрирани в собствената ни система - iNELS. „Спечелихме договора, защото на практика бяхме единствената фирма, която успя изобщо да предложи нещо подобно. Обновяването на хотели и места за настаняване е нашата специалност, а също и защото можем да модернизираме всичко чрез нашата кабелна система (BUS). Като част от промените ние не само внедрихме светлинни зони, но също променихме превключвателите на дизайнерски превключватели с лазерно отпечатани икони “, казва Глебс Киселовс.

ELKO EP предлага цялостно портфолио от продукти - тоест общи продукти като релета, както и iNELS системи за контрол на интелигентни домове, сгради, офиси, хотели и градове. „Искаме да станем най-добрата IoT компания, работеща в региона. Има голям потенциал за растеж на всички балтийски пазари и знаем, че можем да бъдем „умни“, добавя Глебс Киселов.

Той е прав - защото Естония дълги години се счита за новатор в областта на електронното управление и цифровизацията на публичната администрация не само в региона, но и в цяла Европа. И освен това има фантастично изискана визия за интелигентен град. Това също може да бъде от полза за Прибалтика и нейното сътрудничество с чешки компании.

За БЕЗПЛАТЕН оглед и оферта, попълнете формата

Личната информация изпратена, чрез този формуляр ще се използва само за обработка на заявката Ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

Или се свържете с наш дистрибутор.

phone icon
+359 877 801 877

© 2021 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом