Историята на чешките релета, които завладяха света

Компанията ELKO EP стартира през втората половина на 90-те години с първото многофункционално времево реле MFR120. Оттогава тя е продала десетки милиона продукти на големи мултинационални компании като Schneider Electric, Eaton, Tyco, GE, ETI, Iskra и много други. На всеки две години в Холешов се произвеждат над пет милиона продукта.

„Чешкото реле всъщност има безкрайна перспектива. То може да бъде подобрено само в общите детайли или да му бъдат направени малки промени, но в противен случай вече е усъвършенствано. Което, разбира се, е чудесно за нас, защото знаем, че разполагаме с първокласен продукт, който едва ли някога ще намери конкурент “,  усмихва се Иржи Конечни. Човекът, който основава малка компания в гараж през 1993 г. и няколко години по-късно излезе с иновация, която очарова целия свят.

Мултифункционалното времето реле CRM-91 следва логически серията от своите предшественици: MFR120, CRM-1, CRM-3, CRM-5, CRM-8 или CRM-9. Така ЕЛКО ЕП предлага на клиентите реле, което е наистина многофункционално, има универсално захранващо напрежение и широк времеви диапазон.

„С този продукт големите компании постепенно замениха съществуващите си еднофункционални времеви релета, от които трябваше да „ държат“ на склад различни видове. Ние направихме мултифункционална версия и я предложихме на цената на еднофункционалната.  Също така я подобрихме – има защита от пренапрежение (варистор), абсорбиране на пикове в мрежата (благодарение на захранването UNIverse) и вътрешно качествено реле (Tyco). Благодарение на това може да се използва навсякъде. В домашната и сградна автоматизация, в контрола и регулирането, в ел. инсталациите на къщи“ добави Иржи Конечни.

Цялата статия може да прочете ТУК.

Свържете се с нас

Личната информация, изпратена чрез този формуляр, ще се използва само за обработка на заявката ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

phone icon
+359 877 801 877

© 2021 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом