Какво обединява Чехия, Чаплин и казахстанския Алмати ?

Когато карате през казахстанските провинции, усещате, че все едно сте се върнали назад във времето с няколко десетилетия. Минаваш покрай пастирите, които бдят над безкрайните полета под високите планини. В разбитите криволичещи улички на малките села срещате повече животни, отколкото коли.

Добри хора в стари дрехи се взират във всеки турист. Но в момента, в който попаднете в Алмати, всичко се променя. Все едно сте размахали магическа пръчка-многолентовите пътища са пълни с автомобили, баровете и ресторантите са пълни с хора в скъпи костюми.

Разбира се, хората в Алмати все още съжаляват, че техният дългогодишен президент Нурсултан Назарбаев ги е лишил от статута на столица, и е направил столица Астана - хипермодерен град в пустинята, в който културата е в застой.  За разлика от двумилионния град Алмати, в който тя процъфтява. През декември 2018 г.  тук се откри модерния киносалон - Chaplin Cinemas. На площ от около 3800 м2 се побират  библиотека, кафене и осем големи кина, някои от които са оборудвани с технологиите RealD 3D или 4K. Но самата сграда също е пълна с технологии, за които се погрижи чешката компания ELKO EP.

Цялата статия може да прочете ТУК.

Свържете се с нас

Личната информация, изпратена чрез този формуляр, ще се използва само за обработка на заявката ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

phone icon
+359 877 801 877

© 2021 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом