Комплекти и други хитове. Кои са тазгодишните ключови иновации в домовете и хотелите?

ELKO EP традиционно е един от най-големите европейски иноватори и производители в областта на релейните продукти. Въпреки това не иска да се съсредоточава само върху подобряването на традиционните си електрически продуктови линии и да затвърждава позициите си сред професионалните електротехници или системните интегратори.

Ето защо през последните години значителна част от инвестициите му в развойна дейност са насочени към интелигентни електроинсталации и интелигентни технологии за домове, хотели или градове. Тоест технологии, които са достъпни за всички нас.

"Моето желание е с нашата интелигентна система, с която започнахме преди години и в която отиват 90% от инвестициите за развитие, да имаме позицията, която сме изградили за 25 години в областта на релетата. В тях сме на второ място в Европа и бихме искали да постигнем същото и с тези системи. При релетата е по-лесно да се измери, докато при интелигентните системи, които са групи до серии от продукти, това е по-трудно. Освен това доставките не минават през търговци на едро, а директно през проекти", казва Jiří Konečný, основател и собственик на успешната фирма ELKO EP от Холешов, която изнася над 70% от своите продукти и решения. Ето защо сега тя има клонове не само в съседните страни, но и в САЩ, Великобритания, Германия, Обединените арабски емирства и Египет.

Ето защо миналата година ELKO EP пусна на пазара така наречените "интелигентни комплекти" - интелигентни сетове, в които безжичните ключове с непреходен дизайн осигуряват по една конкретна функция - независимо дали става въпрос за превключване на светлини, затъмняване, управление на щори или за отопление и контрол на температурата. Парадоксално, но бизнес резултатите през първата фаза са повече в Близкия изток, отколкото в Чешката република или съседните страни.

Ние не произвеждаме играчки за Amazon или Alibaba

"Имаме голяма конкуренция в Европа, особено от азиатски производители, но те често предлагат само "играчки" за Amazon или Alibaba, а не професионални решения. Ето защо тази година трябваше да опростим и рационализираме още повече интелигентните комплекти, за да стигнем до цени, които са рентабилни за нас. Но за нас това е инвестиция за бъдещето, защото ние до голяма степен евангелизираме целия пазар и учим клиентите да гледат на електрическите устройства по различен начин, отколкото са свикнали", казва Jiří Konečný.

Друга иновация от последните месеци - последната версия на професионалната безжична система iNELS, която веднага след пускането си на пазара придоби изключителна популярност сред крайните клиенти и системните интегратори, разказва друга история.


Модернизация на къщи, хотели и училища

"Работим по разработването му повече от 10 години и днес празнуваме успехи с него, особено при обновяване на семейни къщи, жилищни или корпоративни помещения или хотели. Това е система, която изглежда добре и работи чудесно, но не изисква сложно обучение или програмиране. В резултат на това продажбите ни се увеличиха радикално дори в търговията на едро, защото спестяваме на електротехници значителна част от работата им", обяснява Jiří Konečný.

Усъвършенстваната безжична система iNELS намира особена популярност сред т.нар. ретрофити. "Системата включва пакет от безжични продукти, който съдържа всичко необходимо за решаване на проблема в една хотелска стая. Наблюдавайте вратата и прозореца, затъмнете осветлението, контролирайте температурата. Един бутон, с който да изключите всичко и да уведомите рецепцията. И в същото време да направите така, че всичко да изглежда добре и да се слива с обстановката. Но това не е само в хотелите - в училищата, модернизирайте адреси за наблюдение на вентилационни, отоплителни или звукови системи. Като държи под око източниците на топлина, това може да спести пари, а също така да помогне за съвременното отчитане на ESG. Ето защо разработваме и нов термостат, който е прост, интуитивен, но същевременно свързан с родителската система", заключава Jiří Konečný.

За БЕЗПЛАТЕН оглед и оферта, попълнете формата

Личната информация изпратена, чрез този формуляр ще се използва само за обработка на заявката Ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

Или се свържете с наш дистрибутор.

phone icon
+359 877 801 877

© 2023 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом