Не подценявайте българите. Tе имат голям интерес към новите технологии.

Сътрудничеството ни с ELKO EP започна през 2018 г. По това време търсех Европейска компания, която да произвежда интелигентни домашни системи, защото искахме да разширим продуктовото си портфолио.

„Търсихме решение на достъпна цена за нашите съществуващи клиенти и партньори. Условието ни беше, производителят да предлага добро качество, бърза и добра техническа поддръжка и не на последно място, крайната цена  да отговаря на пазарните възможности и икономическата ситуация в страната, “споделя Мирослав Дончев. 

Към днешна дата България е един от най-бързо развиващите се франчайзи, което е изключително приятна изненада за Иржи Конечни, основател на ELKO EP. „Присъствах на няколко обучения и семинари на ELKO EP  и бях  очарован от посещението си, защото видях  изключително организирано производство, приятелска атмосфера и професионализъм. Бях развълнуван и от кабелната BUS и безжичната RF система на iNELS.“, добавя Мирослав Дончев.

Как се справя България днес в областта на новите технологии?

Търсенето на автоматизация нараства не само в домакинството. Успешно интегрираме системата iNELS в складови помещения, фабрики и бизнес сгради.  Смея да твърдя, че сме едни от най-активните на пазара. През 2018 и 2019 г. започнахме да правим големи стъпки в областта на умният живот. Правихме презентации, изложби, обучения на електротехници и започнахме работа под марката ELKO EP България. През 2020г. забавихме малко темпото, заради епидемиологична обстановка в страната. За щастие успяхме да завършим успешно проектите, които бяхме започнали и днес можем да разчитаме на препоръки от тях. Това е огромно предимство. Нашата цел е да бъдем едни от най-големите на Българският пазар  в областта на домашната автоматизация и очакваме голям растеж през следващите години.

Как се възприемат Чешките продукти в България?

Чешките продукти и компании представляват вид „еталон“. Те са символ на качество, коректност и иновации. Клиентите реагират добре на факта, че продуктите имат 5 години гаранция и са произведени в Европа, а не в Азия.

Различен ли е българският клиент от останалите?

Клиентите, които започват изграждането на своя умен дом, обикновено са много взискателни. Те следят за всеки един детайл. Парадоксално това е предимство за нас, защото можем да отговорим на всички техни изисквания. Всички разходи за тях са важни, но вече не държат само на цената, а и на качеството на продуктите и услугите, което е промяна в сравнение с близкото минало.

Кое от решенията на ELKO EP смятате за най-важното на българския пазар?

От самото начало се фокусирахме изключително върху системата за домашна автоматизация iNELS, но скоро разбрахме, че силата на компанията се крие и в широката гама релета и различните видове ключове. Следователно от миналата година ние предлагаме времеви и мониторинг релета, както и серията ключове LOGUS 90.

За да бъда по-точен. Кои продукти смятате за най-обещаващи в бъдеще?

Отново ще кажа, че оценявам разнообразието на продуктите, които предлага ELKO EP. Преминават от класически превключватели към сложни системи за автоматизация, както и към Интернет на нещата(IoT). Когато разговаряме с дистрибутори, казваме следното: RF системата е нещо, което можете да продавате всеки ден и да Ви носи стабилен и бърз доход. Решението BUS е по-взискателно - трябва да убедите клиента, да проектирате архитектурата, да осигурите окабеляване и изпълнението на целият проект. Пазарът става все по-динамичен и е много трудно да се предскаже какво ще дойде, но iNELS определено е една от най-обещаващите системи в България.

По какви проекти работихте през последните месеци?

Имаме референции, както от частният сектор, така и от  индустрията.  Участвахме в изграждането на смарт системи в още няколко луксозни къщи и апартаменти, които са оборудвани със смарт системата iNELS. Работихме по проект, в които е интегрирана система за осветление (LED, DALI), отопление и климатизация, включително подово отопление, радиатори и вентилация. Инсталирани са детектори за дим и наводнения, чрез който се грижим за сигурността. Също така интегрирахме система за инсцениране на присъствие. Аудио медиа плейъра LARA е инсталиран във всички стаи, включително и банята. Направихме триетажна къща, в която RF системата контролира всичко - от кухненската вентилация до басейна. Дори аз самият бях изненадан от възможностите на RF системата, но благодарение на нашите техници и инсталатори всичко работи перфектно - всичките пет централни устройства и повече от 200 сензора и релета. Твърдя, че на Българският пазар няма друга RF система, която позволява такъв обхват и възможности за автоматизация. Също така сме изградили система за осветление, вентилация, климатизация и контрол на достъпа в големи индустриални сгради, където постоянно добавяме към системата според изискванията на бизнеса и производството.

По какви проекти работите в момента?

Работим по няколко къщи и апартаменти, както и разговаряме с някои хотели за тяхната модернизация. Но най-интересен е проектът за биодинамично осветление в производствените съоръжения.

От колко души се състои екипа на ЕЛКО ЕП България днес ?

Екипът се състои от генерален мениджър и директор продажби, финансов директор е Петя Дончева, технически директор е Радостин Стефанов, Момчил Стефанов отговаря за монтажната дейност, Цветослава Атанасова е офис мениджър и Станислав Илиев - Web поддръжка. В момента имаме нови две отворени позиции.

За БЕЗПЛАТЕН оглед и оферта, попълнете формата

Личната информация изпратена, чрез този формуляр ще се използва само за обработка на заявката Ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

Или се свържете с наш дистрибутор.

phone icon
+359 877 801 877

© 2021 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом