Не се притеснявайте от умните домове. Започнете с нещо малко.

Знаете ли коя е най-голямата бариера, която пречи на още по-бързото развитие на Умните Домове? Не, не е технологията, а самите потребители.

Въпреки че технологията отдавна е готова да улесни живота на всеки от нас, да донесе видими спестявания и да оптимизира  енергийната ефективност и сигурността  на жилищата, хората все още живеят с идеята, че реализацията е  твърде сложна и твърде скъпа.

Но реалността днес не е такава. За да започнете да изграждате Вашият умен дом, не е нужно да инвестирате хиляди левове. Също така, определено няма нужда да започвате веднага със сложно окабеляване. В повечето случай, дори не е необходимо да правите ремонти благодарение на безжичната ни технология iNELS RF. Ето и няколко примера.

Купувате безжичен смарт ключ, поставя един смарт превключвател в чашката на полилея и вече управлявате осветление без никакво допълнително окабеляване. Или си монтирате електрически щори и ги управлявате от дистанционното тип ключодържател като дори не е нужно да ставате от дивана.

 Да не говорим за факта, че завесите или щорите могат лесно да се регулират автоматично според интензитета на външната светлина. Може да управлявате умния дом със  мобилен телефон, телевизор, ключодържател, стенен ключ и др. Сигурността? С всяка година умните домове стават все по-надеждни.

Смарт RF комплектите не са скъпи

ЕЛКО ЕП се поставя на мястото на потребителите и именно за това тази година пуснахме на пазара пет "умни комплекта". Тези комплекти могат да бъдат инсталирани много лесно и са напълно достатъчни за да започнете изграждането на Вашият умен дом.

"Ще срещнем клиенти, които се притесняват, че умният дом не е за тях. Но според нас всеки може да притежава умен дом. Заблуда е че, инвестицията е висока . Ето защо създадохме стартови  комплекти, които всеки може сам да инсталира. Във всеки от тях има компоненти, които сами монтирате у дома и можете да опитате възможностите на умния дом", казва Libor Sušil, който отговаря за развитието на бизнеса в ЕЛКО ЕП.

"Избрахме пет от най-ползваните стандартни  решения, които нашите клиенти обикновено желаят в домовете си. Те са наистина много лесни за монтиране.  Искате да започнете със смарт ключ – ще го намерите в кутията и понеже е безжичен можете да го местите където си поискате и където ви харесва. Може да управлявате всичко – осветление, контакти, вентилатори .Имаме смарт RF комплекти с функция за димиране, други с които може да управлявате ролетни щори, дори и отоплението“, добавя Libor Sušil.

Всеки комплект съдържа един активен компонент и един контролер – с един или два задвижващи механизма. Всеки може да избере и подходящ дизайн на контролерите. "Имаме пластмасови и стъклени варианти, в черно и в бяло, заоблени и скосени. Любителите на традиционния и футуристичен дизайн ще намерят свое собствено решение в нашите смарт комплекти“, казва Libor Sušil.

Безплатни мобилни приложения

Не става въпрос само за така наречените интелигентни сетове. От тази година всички потребители могат да използват и новото приложение iNELS, което беше, е и ще бъде напълно безплатно. "Преди това имаше няколко варианта. В зависимост от това дали използвате кабелната ни система iNELS BUS или безжичната iNELS RF у дома. Днес това вече няма значение – и освен това, вече може да свържете към системата и уреди от други производители", заключава Libor Sušil.

Едно е сигурно. Бъдещето на умните домове няма да ни подмине. Умният дом вече не е лукс запазен само за хората с възможности. Вече е просто "Lego", което всеки може да конструира у дома и далеч не струва много.

За БЕЗПЛАТЕН оглед и оферта, попълнете формата

Личната информация изпратена, чрез този формуляр ще се използва само за обработка на заявката Ви. Може да се запознаете с GDPR и Общите условия от тук.

Или се свържете с наш дистрибутор.

phone icon
+359 877 801 877

© 2023 ЕЛКО ЕП България ООД | Всички права са запазени | Интелигентни електро-инсталации | Умен дом